(P) Ce trebuie să știe părinții despre lentilele de contact recomandate copiilor

Există numeroase persoane diagnosticate cu diverse afecțiuni ale vederii încă din copilărie. La vârsta respectivă, părinții sunt cei care aleg, împreună cu medicul oftalmolog,  varianta optimă de corectare a acestor deficiențe de vedere în cazul celor mici. Cum reușesc însă aceștia să aleagă varianta cea mai potrivită din lista de opțiuni disponibile?

Sunt oare lentilele de contact recomandate pentru copii? De la ce vârstă este indicat ca aceștia să le poarte? Este mai bine să optați pentru lentile de contact zilnice precum cele din gama profesională  Acuvue TruEye sau pentru produsele cu utilizare pe termen lung? Suntem convinși că există numeroase astfel de întrebări pe care vi le adresați vouă înșivă în momentul în care încercați să descoperiți cea mai bună opțiune.

Întrucât știm că mulți dintre voi sunteți în această postură, astăzi vă vom dezvălui cele mai importante aspecte pe care trebuie să le cunoască părinții despre lentilele de contact recomandate pentru copii. Astfel, voi veți putea lua cea mai bună decizie pentru cei mici, în funcție de preferințe și necesități.

De ce este recomandat să alegeți lentile de contact pentru copii?

Lentilele de contact recomandate pentru copii sunt poziționate foarte aproape de ochi astfel încât aceștia să vadă foarte bine în tot câmpul vizual. În plus, acestea sunt mult mai practice pentru copii decât ochelarii de vedere de care aceștia ar trebuie să aibă grijă în permanență. Cei mici sunt activi, plini de energie și dornici să fie mereu liberi, motiv pentru care o pereche de ochelari se poate dovedi a fi mult mai greu de gestionat de aceștia decât lentilele de contact.

Acestea sunt avantajoase și în ceea ce privește sporirea acceptării de sine și a încrederii întrucât mulți copii pot fi sensibili atunci când descoperă că ar putea fi necesar să poarte ochelari de vedere. Aceștia s-ar putea simți diferiți de ceilalți copii, jenați de noua lor imagine. Din fericire, lentilele de contact reprezintă soluția salvatoare în aceste cazuri.

Care este vârsta optimă la care copiii pot purta lentile de contact?

Specialiștii consideră că vârsta nu reprezintă un criteriu esențial pe care trebuie să îl ia în considerare atunci când fac recomandări părinților în acest sens. În acest caz, cel mai important este ca cei mici să fie conștienți de necesitatea de a respecta aspectele de igienă specifice purtării lentilelor de contact. Dacă aceștia sunt suficient de maturi pentru a le înțelege și respecta, atunci ei devin candidații perfecți pentru alegerea acestor accesorii. Astfel, copiii de toate vârstele pot purta lentile de contact pentru corectarea deficiențelor de vedere în condițiile în care sunt respectate procedurile corecte.

Ce lentile de contact sunt mai bune pentru copii?

Lentilele de contact zilnice sunt cele mai recomandate pentru copii, în special atunci când aceștia află pentru prima oară că se confruntă cu diverse deficiențe de vedere care trebuie să fie corectate. Acestea se aplică dimineața și se aruncă seara, fără a fi necesară curățarea lor. Pentru început, acestea vor reprezenta varianta ideală pentru ca cei mici să se obișnuiască cu purtarea lentilelor de contact.

În plus, datorită perioadei de purtare reduse în cazul acestor accesorii, riscul de a acumula impurități scade semnificativ, acestea reprezentând astfel o alternativă mai sigură pentru sănătatea ochilor celor mici. O altă recomandare importantă referitoare la lentilele de contact care pot fi purtate de copii se referă la materialul din care acestea sunt confecționate. Cele din silicon-hidrogel sunt cele mai bune pentru aceștia.  

Consultația oftalmologică este necesară în orice situație

Un alt aspect important de precizat în această etapă se referă la necesitatea de a opta pentru o consultație oftalmologică în vederea prescrierii unei rețete speciale pentru copil, chiar dacă ați optat deja pentru modelul de lentile de contact pe care îl considerați potrivit pentru cei mici. Important este ca acestea să respecte și toate specificațiile de ordin medical precum necesarul de dioptrii și alți factori esențiali indicați de medicul specialist.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro