(P) Cu mașina prin Europa: Sfaturi pentru un concediu de vis

Ți-ai cumpărat o mașină modernă și ai hotărât să o testezi într-un concediu de vis prin Europa, de care să te bucuri pe final de an? Noi îți recomandăm să alegi un traseu în care punctul de plecare să fie Bucureștiul (sau o altă localitate din România, în funcție de unde locuiești), iar cel de sosire să fie un oraș din Austria. Indiferent dacă ții cont de recomandarea noastră sau nu, te sfătuim să iei în calcul sfaturile de mai jos, pe care le-am pregătit cu drag pentru tine, astfel încât să ai parte de un concediu minunat.

Primul sfat pentru un concediu cu mașina prin Europa: fă-ți un plan foarte bun 

Așa cum orice viitor antreprenor își face un plan de business foarte bun înainte să se apuce de o afacere, la fel ar trebui să procedezi și tu în privința concediului tău cu mașina prin Europa. Adică să-ți planifici eficient întreaga călătorie. Iată ce este nevoie să incluzi în planificarea ta de vacanță:

– în ce zi vei pleca;

– cât timp vei petrece în concediu;

– unde te vei caza;

– ce și unde vei mânca;

– ce activități vei face;

– prin ce țări și orașe importante vei trece;

– câți kilometri va fi nevoie să conduci;

– care va fi bugetul total al călătoriei;

Al doilea sfat pentru un concediu cu mașina prin prin Europa: atenție la bagaje 

Când vine vorba de reușita unei călătorii, bagajul este foarte important. Contează câte și lucruri îți iei la tine și, de asemenea, în ce o să le transporți. Ca să-ți iei cu tine toate lucrurile necesare, o să ai nevoie de un troler ori de o geantă. Sau de ambele, în funcție de numărul bagajelor tale. Dacă nu ai niciun obiect pentru transportul bagajelor de concediu, profită de reducerile la trolere și genți de voiaj pe care le au, în această perioadă, unii comercianți de pe piața locală. Altex, de exemplu, cel mai mare retailer de electronice și electrocasnice derulează campania de Craciun cu ocazia căreia are promoții interesante la foarte multe produse, inclusiv la trolere. Nu contează ca vrei un troler ieftin sau o geantă de voiaj Lamonza, important este să nu te grăbești și să compari, pe altex.ro, prețurile și specificațiile diverselor produse din categoria „Voiaj, Sport și Vacanță”. Dacă o să te însoțească și cei mici în vacanța ta cu mașina prin Europa, de pe altex.ro poți să cumperi și trolere pentru copii, nu doar pentru adulți.

Când îți alegi un troler sau o geantă pentru bagaje, este obligatoriu să te uiți nu doar la preț, ci și la alte detalii, precum:

– calitatea materialelor din care sunt realizate toate componentele trolerului sau genții;

– rezistența cusăturilor;

– compartimentele interioare și exterioare;

Al treilea sfat pentru un concediu cu mașina prin Europa: mergi cu mașina în service 

Înainte de un concediu cu mașina prin Europa, este imperativ să mergi cu mașina într-un service auto, pentru o verificare. Astfel, o să te asiguri că autoturismul tău nu are nicio problemă sau, dacă prezintă anumite defecțiuni, că angajații service-ului auto vor avea timp să le remedieze. Când mergi la service, asigură-te că mecanicii verifică: bateria, instalația de încălzire, cauciucurile, ștergătoarele, instalația electrică, sistemul de frânare și toate filtrele de pe mașina ta.

Al patrulea sfat pentru un concediu cu mașina prin Europa: ai grijă la costuri 

Bugetul reprezintă un aspect esențial când vine vorba de planificarea unui concediu cu mașina prin Europa. Prin urmare, este nevoie să calculezi, cât mai exact, banii de care vei avea nevoie pentru vacanță. Pe lângă cheltuielile cu cazare, mâncare și activitățile pe care o să le faci, vei mai avea de scos bani din buzunar pentru carburant, diverse taxe de drum (autostrăzi, poduri și altele) și parcări. Sugestia noastră este este acorzi o foarte mare atenție cheltuielilor cu taxele de drum și cu parcările. În caz contrar, o să ai surprize neplăcute din punct de vedere financiar. Ca să stai departe de eventualele neplăceri cauzate de cheltuielile neprevăzute cu drumul, documentează-te foarte bine în legătură cu toate taxele pe care le vei de plătit pe întreg traseul de vacanță.

Al cincilea sfat pentru un concediu mașina prin Europa: ai grijă de tine și de ceilalți pasageri 

Înainte să pleci în vacanță, verifică să ai trusa medicală din mașină dotată corespunzător și extinctorul în perioada de valabilitate. În situația nedorită a unui accident auto, trusa medicală și extinctorul s-ar putea să vă salveze pe tine și pe ceilalți pasageri din mașină. Pentru un plus de protecție, ar fi indicat să-ți faci și o asigurare medicală de călătorie, care să acopere întreaga perioada a concediului. Mai mult, nu uita să-ți pui în bagaje medicamente împotriva răcelii, durerilor de cap și stărilor de greață.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro