(P) Cum poți evita toxinele din produsele tradiționale de curățenie

Majoritatea produselor de curățare a casei conțin toxine, care sunt absorbite în organism prin simpla atingere. Iată cum să le eviți și de ce îți recomandăm să te orientezi către produsele pe bază de enzime.

De ce să te ferești de toxine?

Toxinele din produsele de curățenie pot fi absorbite în organism prin simpla atingere sau prin ingerare. Cel mai bun exemplu este cel al copiilor, care intră în contact cu toate suprafețele din casă. Sistemul imunitar al unui copil ajunge la maturitate abia la vârsta de doi ani, însă, între timp, el pune mâna peste tot și își petrece majoritatea timpului în patru labe pe podea, unde folosim înălbitor, amoniac etc., ingerând sau absorbind prin piele conținutul toxic al produselor clasice.

Un alt exemplu de luat în seamă atunci când vorbim despre pericolul toxinelor din produsele de curățenie sunt femeile însărcinate. Acestea sunt mai expuse la riscuri de malformații congenitale atunci când folosesc produse chimice de curățare, în special pe cele pentru ferestre sau odorizantele. Însă riscurile ne vizează pe noi toți. Tocmai de aceea, etichetele produselor chimice ne sfătuiesc să purtăm mănuși sau măști atunci când le folosim, să evităm inhalarea lor și să le utilizăm doar în spații bine aerisite.

Studiile sunt alarmante, conform studiilor citate de enzimag.ro: nu toate produsele chimice de uz casnic prezinta un risc semnificativ, dar efectul nociv al acestora este cumulativ, iar in majoritatea caselor se gasesc multe astfel de produse. Tocmai de aceea, aerul din casele noastre este de la două până la cinci ori mai poluat în comparație cu cel de afară, din cauza emisiilor nocive de compuși organici volatili.

Alternativa: produsele pe bază de enzime

Ce sunt enzimele?

Enzimele sunt proteine de origine 100% naturală, produse prin fermentație. Ele dizolvă și dezintegrează murdăria în micro-reziduuri la o viteză ametitoare.

De ce să alegi produse pe bază de enzime? 

Sunt mult mai eficiente decât toxinele din produsele tradiționale de curățenie și mult mai prietenoase cu organismul, dar și cu mediul. Acestea nu doar curăță murdăria din zona de aplicare, ci și descompun si reziduurile din echipamente, conducte și, în cele din urmă, din apele reziduale.

Enzimele sunt obținute 100% din surse regenerabile și durabile, au origine proteică și sunt biodegradabile. Beneficiul major este că nu au impact negativ asupra sănătății, sunt libere de contaminanți cancerigeni, mutageni sau perturbatori ai sistemului endocrin.

Care sunt produsele pe care le poți folosi în siguranță?

De ajutor în procesul de detoxifiere a casei îți vor fi cu siguranță produsele Eezym, cu formule pe bază de enzime ce garantează o curățenie exemplară, fără riscurile inutile ale toxinelor din produsele clasice. Acestea oferă soluții pentru toate tipurile de sarcini, cum ar fi curățarea bucătăriei sau băii, curățarea pardoselilor, parchetului, covoarelor, curățarea fosei septice sau canalizării, astfel detoxifierea va fi completă.

Spray pentru bucătărie Eezym, 32,90 lei, potrivit pentru toate suprafețele din bucătărie: plite, aragazuri, hote, frigidere, gresie, faianță, blaturi, chiuvete etc.

Spray pentru geamuri Eezym, 19,90 lei

Detergent podele Eezym, 48,90 lei, destinat oricărui tip de podele: gresie, parchet etc.

Deblocator canalizări Eezym, 59,90 lei

Gamele de produse de curățenie pe bază de enzime Eezym se găsesc pe site-ul enzimag.ro/ și în magazinele DM.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro