(P) Sticla de Murano - Ce este, la ce să fii atent și TOP 3 idei de cadouri

Murano este un mic oraș italian, la nord-est de Veneția, compus dintr-un grup de insule si renumit pentru meșterii sticlari și tehnicile de prelucrare a sticlei.

În sensul strict, termenul sticlă de Murano se referă exclusiv la produsele din sticlă fabricate manual pe insula Murano. Acestea pot fi mici figurine, platouri, vaze, bijuterii, candelabre s.a.

În sensul mai larg, sticla de Murano este termenul folosit cu sens descriptiv pentru tehnica și arta prelucrării sticlei, conform principiilor originare transmise de meșterii italieni din generație în generație. Altfel spus, există chiar în România artiști care stăpânesc tehnica de prelucrare învățată de la maeștrii autohtoni, iar sticla folosita este chiar cea originală, de pe insula Murano. Artistii care au insa dreptul de a folosi aceasta marca si a crea obiecte autentice Murano sunt foarte putini.

Tehnica Millefiori

Pentru că sticla este fasonată manual, ea este ușor neregulată, iar creațiile autentice sunt de regulă compuse din mai multe straturi aplicate unul peste altul.

Tehnicile de prelucrare a sticlei de Murano sunt diferite, iar cea mai populara dintre ele poartă numele Millefiori, traducerea din italiană fiind O mie de flori. Mai este cunoscută și sub denumirea de Murrine și este cea mai căutată tehnică de fabricare a sticlei de Murano. Aplicarea murinelor sub forma de mozaic reprezinta specificul acestei tehnici, iar arta de imbinare duce la realizarea unor bijuterii (inele, pandantive, ceasuri etc) si obiecte decorative (vase, platouri, lămpi etc.) cu adevarat unice si deosebite.

Top 3 idei de cadouri

Obiectele din sticlă de Murano pot fi alegerea ideala pentru diverse ocazii.

Dacă ai nevoie de o idee de cadou, ține cont de aceste obiecte prețioase pentru persoanele dragi din viața ta.

Cadou de casă nouă

Fie că este vorba de o vizită în noua casă a proaspeților însurăței sau chiar de prezența la cununia civilă, un obiect realizat manual cu multă delicatețe și pricepere este potrivit pentru o astfel de ocazie.

Recomandarea noastră este un iris din sticlă de Murano. Le oferi așadar o amintire prețioasă, care le va aduce aminte de gestul tău peste ani și ani.

Cadou pentru EA

Știm cu toții că bijuteriile sunt foarte îndrăgite de reprezentantele sexului feminin. Un set de bijuterii din sticlă de Murano este potrivit pentru a-l face cadou atât soției, cât și iubitei tale. Ai o varietate de modele și culori din care poți să alegi. Mizează pe nuanțele care știi că-i plac.

Va aprecia unicitatea, delicatețea și coloritul acestor elegante bijuterii din sticla de Murano.

Cadou de Crăciun

Un îngeraș din sticlă de Murano este delicat, prețios și deosebit. Fie că este vorba de Secret Santa la job (practica cadourilor între colegi) sau îți dorești să aduci în casele persoanelor dragi spiritul Crăciunului, cu acest îngeraș vei reuși să surprinzi plăcut.
Obiectele din sticlă de Murano sunt dintre cele mai variate, bijuteriile cuceresc cu lejeritate publicul feminin, astfel că atunci când vrei să faci un cadou cu personalitate, optează pentru măiestria artizanală.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro