3 trucuri de aplicare a creionului de buze

Creionul de buze este prietenul tău cel mai bun dacă adori să porți ruj întotdeauna. Conturează corect buzele, le face să pară mai voluminoase și, în plus, adaugă un plus de rezistență machiajului. Desigur, asta dacă îl aplici corect. Ți-am pregătit trei trucuri de aplicare a creionului de buze, pentru ca tu să arăți perfect întreaga zi.

Dacă ai de mult timp un creion de buze în portfard, însă nu îl folosești prea des, acum este momentul să îl scoți la lumină. Cele trei trucuri de aplicare a creionului de mai jos te vor ajuta să obții un look flawless.

Trucuri de aplicare a creionului de buze

Te întrebi cum te poate ajuta creionul de buze să îți duci machiajul la un alt nivel? Permite-ne să îți prezentăm pledoaria noastră.

Folosește-l ca pe un primer

Probabil știi deja că dacă folosești un primer bun, machiajul tău va rezista mai mult. Acest lucru este valabil și în cazul buzelor. Printre cele mai cunoscute trucuri de aplicare a creionului de buze este cel în care îl folosești drept primer. „Funcționează ca o barieră minunată care împiedică rujul să te păteze pe dinți și poate fi purtat ca bază pudrată înainte să aplici rujul, pentru ca el să reziste mai mult”, explică make-up artistul Karim Sattar, pentru GLAMOUR UK. „Consistența cerată va funcționa precum o bandă adezivă care va menține culoarea pe buze mai mult timp”, spune specialistul.

Este recomandat să aplici creionul de buze pe toată suprafața buzelor, atât înainte, cât și după ce ai aplicat rujul. Primul pas este mai simplu de făcut. La final, însă, după ce ai aplciat rujul, aplică doar puțin creion în colțurile buzelor, pentru a da look-ului un plus de profunzime și a creea senzația de buze pline.

Alege nuanța potrivită

Este dificil să găsești un creion de buze în nuanța exactă a rujului tău preferat, știm. Totuși, dacă nu găsești perechea perfectă, make-up artistul te sfătuiește să alegi o nuanță mai deschisă. „Întotdeauna le spun clienților mei: mai degrabă vei vrea să auzi comentarii despre zâmbetul tău frumos, decât despre creionul de buze pe care l-ai aplicat”, spune Karim.

Relaxează-ți buzele

Cel mai util truc de aplicare a creionului de buze este să îți relaxezi gura. Dacă îți menții buzele încordate atunci când aplici creionul de buze, riști să le dai o formă nenaturală. Metoda corectă de aplicare este cu gura ușor deschisă, extrem de relaxată. În zona arcului lui Cupidon, este indicat să desenezi un X, urmând linia naturală a buzelor. Astfel, nu vei risca să pară că o parte din curbura superioară a buzelor este mai sus și alta mai jos.

Este timpul să pui trucurile la încercare! Ți-am pregătit, în galeria foto de mai sus, câteva creioane de buze cu care suntem sigure că te vei împăca și vor deveni indispensabile în rutina ta zilnică de machiaj.

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro