Sfaturi de urmat pentru a-ți menține părul sănătos după decolorare

Oricine a fost tentată la un moment dat să se vopsească blondă a ezitat pentru o clipă sau chiar a renunțat complet la idee de teama că decolorarea i-ar distruge părul. Nu trebuie să fie aşa: uite ce paşi trebuie să urmezi pentru a-l menține sănătos!

Nu o să te mințim: după decolorare, părul tău va fi mai uscat și mai fragil. Însă acest aspect poate fi ținut sub control şi corectat. Dacă vrei să faci acest pas, trebuie să îți iei angajamentul că vei avea o rutină riguroasă de îngrijire a părului.

Am apelat la Dudu Cumpăt, membru în echipa de hair-stylişti Londa Professional pentru a ne oferi câteva sfaturi pentru acasă, care să ne ajute să ne menținem structura firului sănătoasă, chiar şi după decolorare.

„Culoarea naturală a părului este determinată de melanocite, acele celule aflate în rădăcina părului, care produc melanină, pigmentul care dă culoare părului. Decolorarea presupune înlăturarea pigmenților naturali din firul de păr” spune el. De asemenea, îți recomandă să te decolorezi la un profesionist, pentru a nu compromite sănătatea părului tău.

Iată și câteva trucuri de îngrijire pentru acasă, care să te ajute să îți menții firele de păr decolorate într-o stare cât mai bună.

1. Usucă părul fără mișcări agresive.
„Atunci când îți usuci părul este bine să îl tamponezi ușor cu prosopul, fără să folosești mișcări agresive” spune Dudu Cumpăt, membru în echipa Londa Professional. Folosește un prosop de bumbac, cu ajutorul căruia să îți tamponezi părul după spălare. Astfel vei reuși să îndepărtezi excesul de apă, iar suvițele se vor usca mai ușor și mai rapid, fără să mai fie nevoie să folosești mult timp uscătorul.

2. Folosește acasă produse profesionale.
Unul dintre secretele pe care le poți lua cu tine acasă din salon sunt produsele profesionale. Haistylistul recomandă gama Visible Repair de la Londa Professional. Această gamă este creată pentru părul tratat chimic.

„O dată pe săptămână este recomandat să se folosească acasă masca Visible Repair, care se aplică după ce a fost eliminat excesul de apă din păr, se lasă să acționeze 5 minute, apoi se clătește din abundență” recomandă Dudu Cumpăt.

3. Evită aparatele de styling cu aer cald.
Uită de placă sau de ondulator! Cel mai bine este să-ți usuci și coafezi părul cu un foehn, folosit la cea mai mică temperatură. Mai mult decât atât, înainte să-ți usuci părul, nu uita de produsele de styling cu protecție termică. Evită produsele de styling de tipul spumelor care vor usca și mai mult firul de păr.

4. Uleiul hidratant este important pentru părul decolorat și uscat.
„Din cauza faptului că procesul chimic de decolorare al părului înlătură învelișul de acizi grași care înveleau cuticula, poți folosi Velvet Oil de la Londa Professional, un produs care mimează stratul natural de acizi grași și care îți va îmbrăca firul de păr într-un strat protector”, spune hairstylidtul Londa Professional.

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro