Top 5 documentare de văzut la One World 2018

Cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania are loc pe parcursul a 10 zile, în perioada 16 – 25 martie. Documentarele și programele One World Romania își propun să arate realitatea de pretutindeni și să stârnească discuții care să crească implicarea societății civile în modelarea viitorului nostru. Intră în galerie pentru a descoperi un top 5 al documentarelor pe care trebuie să le vezi la cea de-a 11-a ediție One World 2018.

Despre One World 2018

2018 este anul multor aniversări istorice – aniversăm 100 de ani de la Marea Unire a României și 170 de ani de la Revoluția din 1848.

One World Romania 11 prezintă în 2018 lumea și realitatea din jurul nostru dintr-o perspectivă istorică – în primul rând, privim asupra trecutului ca să înțelegem mai bine cum ne este influențat prezentul. Totodată, ne dorim să analizăm prezentul, să învățăm din reușitele sau eșecurile istorice, astfel încât, încet-încet, să punem bazele unui viitor mai bun.

Prin imaginea festivalului One World Romania 2018 se încearcă transpunerea trecutului – reprezentat idilic –  în realitatea urbană a României secolului 21. Afișul recreează tabloul realizat de C. D. Rosenthal în 1849 – „România rupându-și cătușele pe Câmpia Libertății”. Acum mai bine de 150 de ani, pictorul își imagina o Românie pură, luminoasă și liberă. La 28 de ani de la Revoluția din 1989, cei de la One World Romania s-au gândit la o Românie pe care mulți o neagă sau o ignoră. O țară a extremelor, a cartierelor luxoase așezate lângă terenuri virane inundate de gunoaie, a lipsurilor elementare la nici 10 km de centrul orașelor, a oamenilor fără acces la educație și servicii de sănătate. Așa e realitatea, chiar dacă ea poate fi ușor cosmetizată, ca totul să pară un pic mai luminos. Imaginea ediției One World Romania 11 o are în centru pe Alina Șerban, actriță și regizoare, și este realizată de Alexandru Solomon și fotografiată de Valeriu Cătălineanu. Grafica este semnată de Crina Ioana Atanasiu și Adriana Jipa.

Programul este coordonat de Andrei Rus, care se alătură echipei One World Romania, în calitate de co-director al festivalului.

 

Întreaga listă a filmelor, aici.

Biletele sunt disponibile prin Eventbook. Există și varianta achiziționării unui abonament, prețul fiind de 100 de lei.

Mai multe detalii despre festival, pe website sau pe pagina de Facebook One World Romania.

Foto: Hepta, Northfoto, Docuart, Aarc.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro