8 moduri prin care îți poți personaliza hainele

Faptul că ne-am pierdut obiceiul de a merge la croitoreasă nu este tocmai un câștig, chiar dacă se găsesc destule argumente împotriva vizitelor la atelier: timp pierdut pe drum, numeroase probe, rezultate care nu sunt întotdeauna cele dorite. Dacă îți dorești, însă, un stil vestimentar despre care cei din jur vor putea spune că este al tău, câteva piese realizate pe comandă, plus alte câteva create chiar de tine sunt obligatorii.

Doamnelor din Casa Regală Britanică le plac hainele trecute prin mâna croitoresei, nu doar cele create de designeri. E drept, nu sunt nevoite să facă vizite pentru probe, ci primesc vizite. Mamele noastre pot spune același lucru: dacă arunci o privire în șifonierul de acasă, sunt șanse să găsești cel puțin o rochie făcută sau modificată în atelierul de croitorie, dar mai poți găsi și piese împletite de mână.

Adevărul este că rețeta originalității include o doză de efort, un strop de creativitate și ceva îndemânare. Nu îți propunem să înveți să tricotezi, dar avem pentru tine multe alte idei despre cum îți poți personaliza ținutele. Iată despre ce este vorba:

  1. Prima regulă este simplă și cu siguranță nu îți e străină: foarfeca transformă hainele banale în piese îndrăznețe. Dacă despre scurtarea și franjurarea jeanșilor și a tricourilor știai deja, de data aceasta îți propunem să realizezi un decupaj la baza gâtului. Ideea este potrivită pentru tricourile de bumbac care nu riscă să se destrame.
  2. O broșă și nimic mai mult – iată secretul schimbării. Pentru sacouri, folosește broșele clasice, iar în cazul cămășilor, prinde un pin decorativ.
  1. Aplică broderii pe suprafața tricourilor și cămășilor, dar nu oricum, ci în mod profesionist. Îți poți crea astfel propria monogramă, poți adăuga text sau însemne brodate, ceea ce cu siguranță te va scoate din mulțime. Cu toate că serviciile de personalizare a textilelor prin aplicarea broderiei sunt de obicei destinate firmelor, vei vedea că sunt acceptate și comenzile mai puțin consistente.
  1. Transformă fusta lungă în rochie fără umeri. Dacă ai acasă o fustă simplă, lungă, amplă și cu elastic în talie, pe care eviți să o porți pentru că pare cu două numere mai mari, aceasta ar putea deveni viitoarea ta rochie de plajă. Nu trebuie decât să o ridici până la nivelul umerilor.
  1. Adaugă un guler alb peste rochia scurtă, de culoare neagră pe care o poți purta astfel împreună cu cizme înalte și pălărie.
  1. Ai un pulover preferat, de a cărui culoare te-ai plictisit însă? Poți învăța să vopsești țesăturile acasă, cu vopsele naturale obținute din plante, dacă este vorba despre fire de lână sau bumbac.
  1. Transformă maioul spaghetti în tricou, cu ajutorul unor aplicații din dantelă, pe care le coși pe post de mâneci scurte. Bucăți mici din dantelă pot fi aplicate și pe suprafața jeanșilor.
  2. După ce ai preschimbat fusta largă în rochie, a sosit momentul să transformi tricoul XXL în fustă. De ce ai face asta? Poate pentru că, deși tricoul respectiv nu ți se potrivește, adori materialul sau culoarea. Ai putea avea nevoie de o vizită la croitoreasă pentru asta, sau, cu această ocazie, poți lua primele lecții de cusut la mașină.

Sursa foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro