Ciocolata este pe cale de dispariție?!

Stai confortabil? Ai o ceașcă de cafea în mână și ciocolata preferată alături? Pentru că avem pentru tine o veste importantă, însă tristă. Se pare că viitorul nu este prea dulce, deoarece este posibil ca în următorii ani ciocolată să DISPARĂ.

Oamenii de știință prezic că plantele de cacao (responsabile pentru producerea desertului nostru preferat) vor duce o luptă pentru supraviețuirea în climatul schimbător de care avem parte. Da, nimeni nu poate nega faptul că schimbările climatice se pot simți deja, iar temperaturile mai ridicate și aerul din ce în ce mai uscat pot face ca plantele de cacao să dispară până în anul 2050.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea din California încearcă să găsească soluții pentru a salva plantele de cacao. Hmm, cu siguranță merită să te întorci la universitate pentru a lucra la un astfel de proiect, nu-i așa?

Consumatorul mediu mănâncă aproximativ 286 de batoane de ciocolată pe an, dar pentru a se putea produce această cantitate de ciocolată trebuie să se planteze zeci de copaci de cacao.

Oamenii de știință au plantat câteva răsaduri de cacao în sere folosind tehnologia de editare e genei CRISPR pentru a evalua dacă modificarea ADN-ului semințelor le va permite să supraviețuiască schimbărilor climatului. Această metodă este singura soluție de a ne bucura de ciocolată până când ajungem la pensie.

Așadar, dacă rezoluția ta pentru noul an era să mănânci mai puțină ciocolată, noi te sfătuim să te mai gândești.

Foto: Hepta

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro