Și pisicile se pot confrunta cu acneea

Deși ne dorim un ten cât mai curat și mai luminos, ne-am confruntat măcar o dată în viață cu acneea. Știu, e neplăcută, iar monstruleții se decid să apară în cele mai nepotrivite momente.

Însă se pare că nu doar oamenii se confruntă cu acneea, și pe chipul pisicilor pot apărea coșuri, în special pe bărbie și pe buze, explică Andrew Rosenberg, medic veterinar.

Potrivit PetMD, unele pisici pot avea doar câteva coșuri, în timp ce altele pot avea acnee pe o durată mai lungă de timp. Cauza apariției acneei la feline nu este încă clară, dar poate avea legătură cu obiceiurile de îngrijire, stres, viruși sau utilizarea bolurilor din plastic pentru mâncare.

Atunci când noi ne confruntăm cu acneea, folosim creme și măști pentru a scăpa cât mai repede de micii monstruleți, însă cum procedăm în cazul pisicilor? Ei bine, cam același lucru pe care îl facem și noi. Șervețele medicale sau antiseptice ori un șampon special pot fi soluțiile pentru tratarea acneei feline.

Și cel mai important lucru este să nu le stoarcem!

O simplă căutare pe Instagram cu hashtagul #catacne oferă peste 200 de postări cu pisici care suferă de acnee. Unele dintre ele au măști pe față, în timp ce altele optează pentru un toner. Însă un lucru este sigur, pisicile sunt la fel de simpatice și cu coșuri pe față.

Iată cele mai simpatice pisici care se confruntă cu acneea

 

Sometimes in life both you and your cat need a face mask #catacne #furbabies

O postare distribuită de Mallory McKinney (@malmckinney) pe

Foto: Instagram/123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro