16 tineri lideri care încearcă să schimbe lumea în care trăiesc

16 tineri din jurul lumii, cu vârste cuprinse între 21 și 26 de ani, au fost invitați de către Comisia Europeană să participe la programul Young Leaders din cadrul evenimentului European Development Days (EDD 2018). Prin furnizarea unei platforme acestor tineri talentați, programul Young Leaders urmărește să îmbogățească dezbaterea despre egalitate de gen, tema principală a ediției din acest an a evenimentului EDD.

Cei 16 tineri, aleși dintre 283 de aplicanți din 82 de tari, sunt implicați în proiecte sociale și de dezvoltare în țările lor, cu scopul de a pune în aplicare Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (Sustainable Development Goals) adoptate în 2015 de către comunitate internațională. Tinerii aleși în acest an reprezintă numeroase țări, printre care se numără Afganistan, Austria, Brazilia, El Salvador, Ghana, Kenya, Malawi, Nigeria, Suedia și Uganda, și vor împărtăși experiențele lor unice cu participanții EDD 2018 la Bruxelles în perioada 5-6 iunie 2018.

Iată cine sunt ei:

 1. Taffan Ako, Suedia, 23 de ani Taffan Ako este o fostă refugiată irakiană din Kurdistan, care a fugit în Suedia în 1997. Este coordonatoarea oficială a Ambasadorilor One Young World pentru Scandinavia și Europa de Est și fondatoarea organizațiilor EmpowHERment și TISFF, care ajută femeile și fetele care au fost victime ale traficului de persoane, oferindu-le educație și terapie.
 2. Shwetal Shah, India, 26 de ani Shwetal se concentrează asupra inegalității de gen în domeniul tehnologiei. A fost numită UN Empower Women Champion for Change în urma realizării unui documentar pe această temă iar în prezent lucrează pentru o companie de educație prin tehnologie unde contribuie la realizarea unui joc video pentru a preda codarea copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani.
 3. Esther Nakajjigo, Uganda, 23 de ani Esther a pus bazele unei instituții comunitare care sprijină mamele tinere din Uganda și realizează o emisiune care documentează sarcinile adolescentelor, cu care a câștigat premii importante.
 4. Hope Jeremiah Offor, Nigeria, 23 de ani Jeremiah este ofițer de programe la organizația Planned Parenthood din Nigeria, care oferă elevilor de gimnaziu, în special fetelor, programe de educație sexuală adecvate pentru vârsta și cultura lor.
 5. Dorcas Apoore Ghana, 23 de ani Dorcas este lider, mentor și antrenor în comunitatea sa, axata pe împuternicirea economică, incluziunea socială a femeilor din mediul rural cu handicap și reducerea sărăciei. În 2014, a înființat ASIGE Ghana, o organizație formata din 219 de membrii, care sprijină femeile din Ghana.
 6. 6. Diwa Samad Afghanistan, 23 de ani Diwa are un master în economie de la Universitatea din Malaya, iar în prezent lucrează în administrația prezidențială. El a lucrat și pentru Dezvoltarea Consiliului Logistic Mondial, în calitate de cercetător și coordonator al platformei Global Digital Economy.
 7. Ernesto Hernandez Otero, El Salvador, 26 de ani Ernesto predă științe tehnologice într-o școală gimnazială din El Salvador și a antrenat un grup de fete pentru concursul Technovation, care implica programarea și crearea unei aplicații realizate de fete, cu scopul de a depăși temerile lor de a coda.
 8. Olaoluwa Abagun, Nigeria, 26 de ani Olaoluwa a înființat un ONG numit Circle Pride Girl Initiative, care are ca obiectiv motivarea comunităților pentru a proteja drepturile femeilor și a investi în fete. Prin această organizație, ea a mobilizat 270 de adolescente, iar împreuna au elaborat un plan de acțiune pentru prevenirea violenței sexuale împotriva fetelor și femeilor tinere; planul de acțiune a fost adoptat de către guvernul local la scurt timp după.
 9. Grace Banda, Malawi, 24 de ani Grace este licențiată în agricultură, specializarea horticultură și după ce a participat la inițiativa Young African Leaders (YALI) în 2018, a hotărând să dezvoltate un proiect prin care creează contraceptive naturale din frunze de moringa.
 10. Phonsina Archane, Republica Congo, 24 de ani Un fost intern al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Phonsina a lucrat în domeniul prevenirii și tratării HIV / SIDA și face parte dintr-o rețea (alături de activiști din șapte țări din Africa Subsahariană) ce are ca scop extinderea accesului la servicii și informații legate de sănătatea sexuală și reproductivă pentru femei prin activism și traininguri.
 11. Natalie Tingo, Kenya, 25 de ani Natalie este fondatoarea și directoarea Msichana Empowerment Kuria, o organizație care lucrează pentru a opri mutilarea genitală a femeilor prin numeroase inițiative sociale și educaționale locale în Kenya de Sud.
 12. Lais Rocha Leao, Brazilia, 24 de ani Lais conduce în prezent echipe de voluntari care se ocupă cu cercetarea situației din favele. Scopul: a face presiuni asupra guvernului să întreprindă acțiuni în privința urbanizării și a deficitului de locuințe.
 13. Salma Abdallah, Sudan, 26 de ani Salma lucrează la un proiect intitulat Femeile și energia, care urmărește să extindă oportunitățile economice și să reducă sărăcia prin încurajarea spiritului antreprenorial al femeilor în sectorul energiei ecologice și regenerabile din Sudan.
 14. Shah Rafayat Chowdhury, Bangladesh, 22 de ani Shah este co-fondator și președinte al Fundației Footsteps, o întreprindere socială cu sediul în Dhaka, Bangladesh, care proiectează și implementează proiecte sociale care abordează diverse probleme de dezvoltare comunitară, în special în ceea ce privește mediul, educația, reducerea sărăciei, implicând femei în procesul de luare a deciziilor. El a început proiectul Trishna în 2015 pentru a aborda problema accesului la apă potabilă curată prin crearea unui model de Responsabilitate Socială Corporativă prin care reprezentanții corporațiilor, precum și persoanele fizice, oferă finanțare și întrețin activ sistemele de purificare.
 15. Bushra Dabbagh, Siria, 26 de ani Bushra a creat fundația Eelitna, care oferă ajutor psihologic și financiar persoanelor strămutate din Alep. Prin intermediul fundației a dezvoltat cursuri educaționale pentru copii și tineri. Tot ea a înființat She Learns, o platformă online care are ca scop crearea unei rețele de experți care cred în valorile egalității de gen în educație, pentru a oferi femeilor cursuri online și a le ajuta să obțină burse.
 16. Farhad Wajdi, Afganistan, 25 de ani Farhad este fondatorul Ebtakar Inspiră Antreprenorii Din Afganistan, un ONG care are drept scop încurajarea tinerilor fără slujbe și a femeilor defavorizate să își transforme ideile în întreprinderi sociale de succes.
Taguri:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro