3 trucuri de design care îți vor transforma bucătăria

Probabil ai mai auzit asta, și nu o dată: bucătăria este cea mai utilizată cameră din casă.

Este locul unde, cu atâta dragoste pregătești mese pentru prietenele tale, le faci torturi la zilele de naștere sau ascunzi rețeta de cocktail-surpriză pentru seara de Crăciun. Mai e nevoie să spunem că, din moment ce petreci atât de mult timp în această cameră, ar trebui să îți placă și felul în care arată?

Partea proastă la cea mai populară cameră din casă este că bucătăria e mereu plină de oameni care vin și pleacă, gunoiul se strânge înainte să apuci să-l cureți, iar elementele de design odată cool se învechesc și se murdăresc. Asta pentru că nimeni nu prea are timp să renoveze o bucătărie care este mai tot timpul plină de oameni.

Înainte să intri în depresie din cauza stării în care se află bucătăria ta, trebuie să știi că există metode pe care designerii de interior le folosesc cu succes pentru a insufla puțină viață în aceste camere atunci când se uzează.

Încearcă, așadar, unul dintre trucurile de mai jos sau chiar pe toate la un loc și nu-ți vei mai cunoaște bucătăria atunci când vei pregăti următoarea cină:

 

  • Schimbă electrocasnicele vechi

 

Înlocuirea electrocasnicelor vechi cu unele noi, cu design modern, cum sunt aceste frigidere, este un truc foarte des folosit de designeri. La moda este acum oțelul inoxidabil, foarte practic și versatil, care se potrivește și într-un design futurist și în unul mai retro. Este un truc de care bucătăria ta poate beneficia ani la rândul, electrocasnicele noi fiind din ce în ce mai practice și mai ușor de folosit.

 

  • Zugrăvește și vopsește

 

Este un truc atât de ușor de pus în practică încât și cel mai comod proprietar de locuință poate profita de el. Dulapurile din lemn pot fi recondiționate cu ajutorul vopselei, mai ales că lemnul îmbătrânește și își schimbă culoare în timp, devenind mai întunecat.

Și zugrăvitul poate schimba total aspectul unei bucătării, mai ales a uneia în care se gătește mult. Alege o culoare deschisă și caldă, pentru a oferi luminozitate camerei. Însă evită albul, care se va murdări repede la loc.

 

  • Împodobește bucătăria cu flori

 

Dacă nu îți plac însă schimbările clasice, ce ai spune despre niște flori? Este un truc simplu, eficient și deloc costisitor de a crea o atmosferă fresh în bucătăria ta.

Poți lua chiar și plante mari, la ghiveci, pe care să le plasezi în colțuri sau în alte spații libere din bucătărie. Acoperă pământul cu pietre, pentru un efect total.

Sau, dacă vrei ceva cu totul și cu totul original, poți cumpăra o vază înaltă, în care să plasezi ramuri verzi de copac. Vei aduce culoare și viață în casa ta, iar prietenele te vor invidia pentru aceasta idee de design.

Știi și alte trucuri pentru a transforma complet bucătăria, într-un timp record? Care sunt acestea?

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro