Cele mai frumoase grădini de vară din București

A venit vara și, în zilele în care nu caut zboruri care să mă ducă departe într-un concediu binemeritat (Maldive, poate? #wishfulthinking), vânez grădini din București care să-mi dea sentimentul că sunt în vacanță, iar biroul din Pipera se află la câteva sute de kilometri dinstanță.

Dacă am reușit să găsesc astfel de locuri în Capitală? Nu doar că am găsit, dar sunt mai multe decât credeam. Nu a durat mult până i-am scris un mesaj prietenei mele, Cristina, cea care și-a luat foarte în serios rolul de Sherlock Holmes Jr. (în mod evident, eu sunt Sherlock Holmes Senior). „Ai planuri în seara asta? Bem ceva?“, i-am scris eu, iar în mai puțin de un minut am primit răspunsul -„Ne vedem la 6 la Unirii?“. V-am spus că își ia rolul în serios. Ce-i drept, nu cred că avea planuri în seara aia. Era luni, iar ziua de luni e de regulă dedicată altor prietene de nădejde, serialele de pe Netflix.

Despre Cristina ți-am mai povestit, e prietena cu care am stabilit că vara asta descoperim locurile cool din București. Am bifat coffee shop-urile, rooftop-urile și gelateriile, iar acum am făcut o lista a celor mai frumoase grădini din București și, recunosc că dintre toate cele de mai sus, grădinile mi-au plăcut cel mai mult.

Fie că vrei să bei o bere rece și să stai într-un hamac, fie că îți dorești un cocktail (al cărui nume nu știi cum să îl pronunți) și să te scufunzi într-o canapea amplasată sub un tei, grădinile din București te fac să apreciezi vara. Sigur că temperaturile de peste 30 de grade Celsius te trezesc repede la realitate și începi să numeri zilele până vine luna octombrie și poți să ieși din casă fără să simți că… te evapori.

Lăsând la o parte lamentările legate de temperaturile deloc plăcute din București, ți-am pregătit în galeria foto o listă a celor mai frumoase grădini de vară din Capitală pentru că deși este foarte cald afară, e păcat să îți petreci lunile acestea în casă, cu un ventilator în brațe, în loc să ieși cu prietenele la o bere rece, într-o grădină. Da, eu fac parte din categoria celor care beau bere, nu cocktail-uri.

Foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro