Laurel sau Yanny? Un video devenit viral a înnebunit tot Internetul

Laurel sau Yanny? Tu ce auzi? 

A trecut ceva vreme de când am mai avut o astfel de dezbatere aprigă pe rețelele de socializare. Cine își mai aduce aminte de povestea cu rochia care era ori aurie cu alb ori albastru cu negru? Ei bine, de această dată un video devenit viral a înnebunit tot Internetul.

Întrebarea este simplă: ce nume auzi în clipul de mai jos? Laurel sau Yanny?

Lumea a luat-o razna după ce RolandCamry, un utilizator al Reddit a postat clipul online. Video-ul a ajuns și pe Twitter și, în mai puțin de 24 de ore, sute de mii de oameni au răspuns la întrebare. După doar o zi clasamentul stătea în felul următor: 310 mii de oameni au spus că au auzit numele Yanny, în timp ce 330 de mii sunt de părere că se aude numele Laurel.

Și vedetele au intrat în joc…

A apărut o voce a rațiunii, care a explicat diferențele dintre ce aude fiecare…

https://twitter.com/MBoffin/status/996562598815416321

Secretul se dovedește a fi frecvența sunetului. Dacă auzi mai bine frecvențele înalte vei fi sigură că ai auzit Yanny, dar ți se va părea că ai auzit și Laurel. Dacă nu poți auzi frecvențele înalte, vei fi sigură că în clip se spune numele Laurel. Lars Riecke, profesor asistent de audiție și neuroștiință cognitivă de la Universitatea din Maastricht, a explicat pentru The Verge: „Dacă eliminați toate frecvențele joase, veți auzi Yanny. Dacă eliminați frecvențele înalte, veți auzi Laurel“.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro