(P) Machiaj de festival. Întoarce toate privirile vara asta!

Vara avem numeroase motive de bucurie iar participarea la festivaluri cu siguranță este unul dintre ele! Fie că îți place să mergi la festivaluri de muzică prin întreaga țară, fie că ești adepta festivalurilor de cultură, design, artă sau gastronomie, vara asta cu siguranță ai foarte multe opțiuni de festivaluri la care poți să participi! Și pentru că de abia așteptăm să mergem la ele, trebuie să ne și pregătim corespunzător, nu-i așa?

Pe lângă crearea ținutelor  perfecte de festival, și construirea unui machiaj care să se potrivească acestui tip de eveniment este un aspect pe care trebuie să îl luăm în calcul. Prin ce se diferențiază un machiaj de festival de un machiaj de zi, obișnuit, sau de un machiaj de seară? Dacă ai participat până acum la festivaluri sau dacă urmărești în Social Media persoane care fac turul festivalurilor an de an, probabil ai remarcat că un machiaj de festival este o combinație între un machiaj de zi și unul de seară cu…o serie de elemente surpriză! Dacă vrei ca vara asta să impresionezi și să atragi privirile la orice festival te-ai duce, urmează trucurile de mai jos pentru a te asigura că realizezi un machiaj perfect!

  • Folosește un fond de ten cu factor de protecție solară sau o cremă de protecție solară înainte de a te machia! Pentru că vara suntem cel mai expuși în fața efectelor nocive ale razelor solare, ai grijă să urmezi acest sfat înainte de a petrece 24 de ore la un festival! Soarele îmbătrânește pielea iar expunerea excesivă a tenului la razele solare poate doar să dăuneze!
  • Încearcă să folosești cât mai puține produse de machiaj dedicate tenului: pentru că, cel mai probabil, vei petrece o mare parte a zilei la festival, în temperaturi ridicate, nu vrei să fii în situația în care fondul de ten, pudra de față, pudra de obraz și alte produse de machiaj pe care le folosești în mod obișnuit încep să se șteargă datorită căldurii, nu-i așa? Utilizează mai bine un fond de ten spumă care să estompeze micile impurități ale tenului și scapă de celelalte griji!
  • Pentru ochi, optează pentru un machiaj cât mai simplu, din 2-3 culori, maximum. Pentru un efect glamorous, poți să folosești sclipici sau culori acrilice pentru a desena mici forme, precum flori sau lacrimi, în completarea machiajului de ochi! De asemenea, poți să îți pui gene false, pentru a crea acea privire seducătoare extrem de potrivită pentru un eveniment de tipul unui festival! Poți să încerci, în prealabil, 2,3 tehnici de machiaj utilizând unul dintre aceste elemente surpriză pentru ca, la momentul potrivit, să știi ce ți se potrivește cel mai bine!
  • Nu uita să ții mereu în geantă șervețele demachiante- pentru situațiile în care machiajul tău pare să se strice, șterge-ți tenul și aplică din nou un machiaj subtil!
  • Ține mereu în geantă un corector, un iluminator, o mascara și un ruj, exact pentru situația menționată anterior! Refacerea unui machiaj ar trebui să dureze maximum 5 minute iar tu te vei simți, din nou, încrezătoare și pregătită pentru petrecere!

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro