Claire Foy, plătită mai puțin decât Matt Smith pentru The Crown

Poate că The Crown de la Neflix este unul dintre cele mai scumpe seriale realizate vreodată, dar cine s-a ocupat de buget în mod clar nu s-a gândit la cum va arăta faptul că regina este plătită mai puțin decât colegul ei de platou, bărbat fiind. Claire Foy a fost plătită mai puțin decât Matt Smith. 

Anul trecut, Variety a estimat suma cu care a fost plătită Claire Foy, actrița care a jucat-o pe Regina Elisabeta a II-A, compensată cu o sumă în jur de $40,000 per episod pentru primele două sezoane ale serialului. Această săptămână, în timpul unei discuții despre serial la conferința INTV din Ierusalim, producătorii Suzanne Mackie și Andy Harries au confirmat că Foy a băgat în portofel mai puțin decât Matt Smith, care l-a jucat pe Prințul Philip.

Conform celor de la Variety, Mackie și Harries au declarat că salariul mai mare al lui Smith era direct legat de statutul său de „star”, care a crescut în timpul celor patru ani cât a fost protagonistul iubitei serii britanice Doctor Who. Totodată cei doi au promis că lucrurile se vor schimba în sezoanele următoare. „Nimeni nu va fi plătit mai mult decât Regina.” a spus Mackie.

Deși e un lucru pozitiv faptul că felul în care vor fi actorii plătiți se va schimba de-acum încolo, în acest moment nu-i va schimba situația în vreun fel lui Claire Foy. Actrița, care a câștigat atât un Glob de Aur, cât și un premiu Screen Actors Guild pentru rolul ei din primele două sezoane, și-a încheiat treaba cu serialul: sezonul trei al dramei va avea loc câteva decade mai târziu în timp, respectiv în anii ’70, cu Olivia Coleman în rolul reginei Elisabeta a II-a.

Cu toate acestea, dacă un show hit despre Regina Commonwealth-ului nu poate să-și primească răsplata bine meritată, e destul de clar că mai avem mult de parcurs până când lucrurile vor arăta altfel.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro