Fondatorul Givenchy a murit

Fondatorul Givenchy a murit! Lumea modei deplânge pierderea unei adevărate personalități astăzi: WWD reportează vestea conform căreia Contele Hubert James Marcel Taffin de Givenchy, fondatorul casei Givenchy, a murit la vârsta de 91 de ani.

Givenchy lasă în urmă o moștenire care a început cu deschiderea casei de design eponim botezată în 1952. Până la retragerea sa din poziția de lider al brand-ului în 1997, și-a stabilit o reputație pentru design-urile sale curate care întruchipau clasica eleganță pariziană. Munca sa a câștigat cu timpul fani din rândul celebrităților precum Jacqueline Kennedy Onassis sau Prințesa Grace of Monaco, făcând design-uri la comandă și pentru actrița care a purtat faimoasa little black dress în filmul Breakfast at Tiffany’s.

Casa Givenchy a deplâns pierderea fondatorului său într-o declarație, spunând mai departe că a fost „o personalitate imperială lumii haute couture-ului francez și un gentleman, un adevărat simbol pentru chic-ul parizian, dar și eleganță, timp de mai bine de jumătate de secol. Munca sa rămâne la fel de relevantă astăzi precum era și atunci. I se va simți lipsa.”

Givenchy și-a schimbat de mai multe ori abordarea estetică sub liderii artistici care i-au urmat lui Hubert de Givenchy: John Galliano, Alexander McQueen, Julien McDonald și Ricardo Tisci sunt doar câteva din numele atașate de casa de modă în ultimii 20 de ani. De curând, Givenchy a ajuns iar pe prima pagină a tuturor publicațiilor după ce a desemnat-o în aceeași poziție pe  Claire Waight Keller în 2017. Waight Keller și-a împărtășit gândurile visavis de pierderea creatorului brand-ului pe care îl administrează în momentul de față.

„Sunt profund întristată de pierderea unui mare om, dar și artist, pe care am avut onoară să-l întâlnesc și să apuc să-l cunosc de când cu desemnarea mea la Givenchy.” a declarat Wight Keller. „Nu numai că a fost una dintre cele mai influente figuri din fashion ale contemporanității, a cărui moștenire încă mai influențează felul în care se îmbracă oamenii astăzi, dar a fost și unul dintre cei mai chic și fermecători oameni pe care i-am întâlnit vreodată.”

Taguri:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro