Taylor Swift, Ashley Judd, Rose McGowan și alte femei au fost alese Personalitățile Anului 2017 de revista TIME

Anul acesta, revista TIME nu a ales doar o persoană pentru titlul de Personalitatea Anului ci mai multe. Taylor Swift, Ashley Judd, Rose McGowan se numără printre acestea. 

TIME le-a numit „femeile care au rupt tăcerea“ și le-a desemnat Personalitățile Anului 2017. Lista include nume ca Taylor Swift, Ashley Judd, Rose McGowan și multe alte femei care au vorbit despre agresiunea sexuală și hărțuire.

„Persoanele care au rupt tăcerea în legătură cu agresiunea sexuală și hărțuirea a cuprins toate rasele, persoane din toate clasele sociale, din toate domeniile și practic din toate colțurile lumii. Mânia lor colectivă a determinat rezultate imediate și șocante. Pentru inflența pe care au avut-o anul acesta, ele au fost numite Personalitățile Anului“, scrie pe site-ul revistei TIME.

„Aceste voci au lansat o mișcare. Aceasta este cea mai rapidă schimbare socială pe care am văzut-o în decenii. Și a început cu acțiuni individuale de curaj venite din partea a sute de femei și bărbați, care au ieșit în față pentru a-și spune propriile povești despre hărțuire sexuală și asalt“, a spus Edward Felsenthal, redactor șef al revistei TIME în emisiunea The Today Show.

Mișcarea a început cu acuzațiile aduse lui Harvey Weinstein, făcute de peste o sută de femei, printre care Ashley Judd, Rose McGowan și Selma Blair. Scandalul i-a făcut și pe alții să împărtășească experiențele dureroase și astfel campania #MeToo a renăscut și a devenit virală.

Campania #MeToo ne-a adus mai aproape de femeile pe care le cunoaștem sau nu, ne-a arătat magnitudinea fenomenului de agresiune sexuală şi lipsa de consecinţe. Cum reacționăm în fața agresiunii sexuale?

Actrița Ashley Judd a readus în față campania #MeToo (creată de Tarana Burke în 1997) printr-o postare pe Twitter care a devenit imediat virală. În luna august Taylor Swift a depus mărturie împotriva DJ-ului David Mueller care, spune artista, a apucat-o de fund în timpul unei întâlniri cu fanii. Taylor a câștigat cazul, iar juriul ia acordat un premiu simbolic de un dolar.

Foto: Facebook TIME Magazine

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe glamour.ro